Viikkoharjoitukset palokuntanuorille – aiheina varautuminen, sisälle suojautuminen ja väestönsuoja

Näinä kummallisina aikoina, kun ihmiset janoavat tietoa, ja varautumisen ja väestönsuojelun kurssit täyttyvät, voi oikeasti ylpeänä ja hyvällä mielellä todeta että Uudellamaalla ja Helsingissä sen saman tiedon saavat myös palokuntanuoret. Liitto tarjoaa jäsenpalokuntiensa nuoriso-osastoille mahdollisuuden tulla tiloihimme Vantaalle, näin myös kouluttajat saavat yhden ”vapaaillan” koulutuksesta. Korona katkaisi liiton tarjoamat viikkoharjoitukset nuorille, mutta nyt olemme päässet…

Liitto on myöntänyt Kirkkonummen VPK:lle erityisen 950 euron tuen ukrainalaisten lasten palokuntaharrastuksen tukemiseen.

Liitto on myöntänyt Kirkkonummen VPK:lle erityisen 950 euron tuen ukrainalaisten lasten palokuntaharrastuksen tukemiseen.

Syyskuun alussa Kirkkonummen VPK:n (Kyrkslätt FBK) nuoriso-osaston johtaja Sabina Holopainen kertoi sivulauseessa, että heillä on palokunnan nuoriso-osastossa aloittanut reippaat 10 ukrainalaista lasta. Niin paljon asia alkoi kiinnostaa, että torstaina 8.9. ajelin katsomaan, mitä Kirkkonummella oikein tapahtuu.Piha oli täynnä reippaita ja innokkaita lapsia ja nuoria, kielten sekamelskassa kuului suomea, ruotsia, ukrainaa ja englantia, ja käsillä puhumista senkin edestä. Mitä täällä siis on tapahtunut, miksi palokunnan nuoriso-osasto on enemmän kuin tuplaantunut hetkessä?

|

Palokuntanuorten talvileiri Notski24

Uudenmaan Pelastusliitto kutsuu teidät palokuntanuorten talvileirille 22-24.3.2024 Pellin leirikeskukseen (osoite: Härjanvatsantie 210, 09120 Karjalohja). Leirialue sijaitsee Karjalohjalla Sammatin lähellä ja soveltuu erinomaisesti talvileirin viettoon. Teltat kasataan nurmelle (lumelle). Leirille saavutaan perjantaina klo 17:00 alkaen ja leiri päättyy sunnuntaina noin klo 13:00.

Lue lisää uutisesta!

Työnohjausta palokuntien hallinnolle & päällystölle

Toimivat johtamistavat palokunnassa -ohjelma lähtee tarjoamaan palokuntien päällystöille yhtenä työkaluna työnohjausta. Viime vuonna toteutetun kartoituskyselyn perusteella, yksi toivotuimmista tukimuodoista päällystölle oli nimenomaan työnohjaus. no.. Mitä on työnohjaus? Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja…

Uudenmaan päällystöseminaari 11.11.2023 Hämeenkylän kartanossa

Uudenmaan päällystöseminaari 11.11.2023 Hämeenkylän kartanossa

Vuonna 2022 liitto teki kyselyn, jossa kartoitettiin palokuntien tuen tarpeita eri osa-alueilla, ja vastauksista nousi erityisesti esille palokuntien päällystöjen tuen tarve. Keväällä 2023 Kristian ’Krisu’ Holmström aloitti osa-aikaisena Uudenmaan Pelastusliitossa projektipäällikkönä, ja aloitti Toimivat johtamistavat palokunnassa -ohjelman.

Kesäleirin 2024 toimialapäälliköiden haku on alkanut!
| |

Kesäleirin 2024 toimialapäälliköiden haku on alkanut!

Nyt on jo aika suunnata katseet kohti ensi kesää ja palokuntanuorten koulutusleiriä Padasjoella. Kesän 2024 järjestelyvastuussa on Uudenmaan Pelastusliitto (UPL), mutta leiri toteutetaan yhteistyössä Helsingin Pelastusliiton (Helpe) kanssa, niin kuin aina. Leiri rakennetaan vapaaehtoisten voimin, ja valmisteluiden edetessä avautuu useita erilaisia vapaaehtoistehtäviä.

Haeavustuksia.fi ja Suomi.fi infoa sopimuspalokunnille

Vuonna 2023 pienavustushakemuksia voi toimittaa rahastoon 30.11. saakka sähköpostitse nykyisellä tavalla. Vuoden 2024 sopimuspalokuntien pienavustusten hakuilmoitus julkaistaan arviolta 15.12.2023 Haeavustuksia.fi-palvelussa. Haeavustuksia.fi-palvelun kautta hakemuksia voi toimittaa 1.1.2024 alkaen. Joulukuussa 2023 hakemuksia ei voi toimittaa rahastoon.