Viikkoharjoitukset palokuntanuorille – aiheina varautuminen, sisälle suojautuminen ja väestönsuoja

Näinä kummallisina aikoina, kun ihmiset janoavat tietoa, ja varautumisen ja väestönsuojelun kurssit täyttyvät, voi oikeasti ylpeänä ja hyvällä mielellä todeta että Uudellamaalla ja Helsingissä sen saman tiedon saavat myös palokuntanuoret. Liitto tarjoaa jäsenpalokuntiensa nuoriso-osastoille mahdollisuuden tulla tiloihimme Vantaalle, näin myös kouluttajat saavat yhden ”vapaaillan” koulutuksesta. Korona katkaisi liiton tarjoamat viikkoharjoitukset nuorille, mutta nyt olemme päässet…

Liitto on myöntänyt Kirkkonummen VPK:lle erityisen 950 euron tuen ukrainalaisten lasten palokuntaharrastuksen tukemiseen.

Liitto on myöntänyt Kirkkonummen VPK:lle erityisen 950 euron tuen ukrainalaisten lasten palokuntaharrastuksen tukemiseen.

Syyskuun alussa Kirkkonummen VPK:n (Kyrkslätt FBK) nuoriso-osaston johtaja Sabina Holopainen kertoi sivulauseessa, että heillä on palokunnan nuoriso-osastossa aloittanut reippaat 10 ukrainalaista lasta. Niin paljon asia alkoi kiinnostaa, että torstaina 8.9. ajelin katsomaan, mitä Kirkkonummella oikein tapahtuu.Piha oli täynnä reippaita ja innokkaita lapsia ja nuoria, kielten sekamelskassa kuului suomea, ruotsia, ukrainaa ja englantia, ja käsillä puhumista senkin edestä. Mitä täällä siis on tapahtunut, miksi palokunnan nuoriso-osasto on enemmän kuin tuplaantunut hetkessä?

Leiriläisten liikkuminen palokuntanuorten suurleirillä, Case: Eldis22

Leiriläisten liikkuminen palokuntanuorten suurleirillä, Case: Eldis22

Pietari Muurinen teki opinnäytetyönsä (Hämeen Ammattikorkeakoulu) aiheesta Leiriläisten liikkuminen palokuntanuorten suurleirillä, ja siihen kesällä 2022 toteutettu palokuntalaisten suurleiri Eldis 22 tarjosi täydelliset puitteet.

Opinnäytetyön tilaajana toimi Uudenmaan Pelastusliitto, joka toimi myös Eldis22-suurleirin hallinnollisena järjestäjätahona.

Kutsu liikuntakalustokilpailuun 29.4.2023

Hei, taas on aika kilpailla Liikuntakalustokilpailussa! Kilpailun ajankohta jouduttiin vaihtamaan koska SPEK ei ollut ilmoittanut SM-tietokilpailun aikaa vielä siinä vaiheessa kun UPL:n nuorten toimintakalenteri julkaistiin. Uusi aika on siis 29.4.2023 ja säännöissä mainittua kuuden viikon aikaa kutsun lähettämiseen ei voitu noudattaa, toivottavasti tästä ei aiheudu suurta vaivaa, vaan mahdollisimman moni joukkue pääsee osallistumaan tämän kevätkauden…

Kutsu Uudenmaan Pelastusliiton kevätkokoukseen jäsenistölle 20.4.2023

Kutsu Uudenmaan Pelastusliiton kevätkokoukseen jäsenistölle 20.4.2023

Liiton kevätkokous on torstaina 20.4.2023 klo 18.00 alkaen Hämeenkylän kartanossa, Juusteenintie 1, Vantaa. Kevätkokous järjestään ns. hybridikokouksena, jolloin kokousta voi seurata Teams -etäyhteyksin. Jäsenyhdistysten paikalla olevilla edustajalla ja valtakirjan haltijoilla on kokouksessa puhe- ja äänestysoikeus. Valtakirjat tarkastetaan paikan päällä, etäyhteyksin osallistuvat voivat lähettää valtakirjan viimeistään 17.4. toimisto@upl.fi

Eldis 22 -loppuraportti on valmistunut

Eldis 22 -loppuraportti on valmistunut

Suuri kiitos kaikille teille, jotka olitte tekemässä projektia todeksi. Leirin lopullinen osallistujamäärä oli 2245 ja kurssin suorittaneita nuoria 1413. Leiriprojektin aikana nuorille toteutettiin lähes 49 000 opiskelijatyötuntia. Kuinka monta työtuntia vapaaehtoiset antoivat leirin ennakkovalmisteluihin, rakentamiseen, leirillä eri paikoissa työskentelyyn ja leirin purkuun…Näitä tunteja ei pysty edes tarkasti laskemaan, niitä kuitenkin oli paljon!  

Lemmikkini on kotona yksin

Lemmikkini on kotona yksin

Mitä tapahtuisi kotona oleville rakkaille lemmikeille, jos vaikka joutuisit onnettomuuteen? Jos loukkaantuisit pahasti, etkä pääsisi kotiin useampaan päivään, pahimmillaan tiedottomana? Jos kotona ei ole muita asukkaita, tai puoliso on esim. reissuhommissa ja lapset jo muuttaneet pois kotoa? Kuka hoitaisi lemmikit, oletko miettinyt?

Palokuntanuorten talvileiri
|

Palokuntanuorten talvileiri

Uudenmaan pelastusliitto kutsuu teidät palokuntanuorten talvileirille 10-12.2.2023 Pellin leirikeskukseen (osoite: Härjanvatsantie 210, 09120 Karjalohja). Leirialue sijaitsee Karjalohjalla Sammatin lähellä ja soveltuu erinomaisesti talvileirin viettoon. Teltat kasataan nurmelle. Leirille saavutaan perjantaina klo 17 alkaen ja leiri päättyy sunnuntaina noin klo 13:00.