|

Palokuntanuorten talvileiri Notski24

Uudenmaan Pelastusliitto kutsuu teidät palokuntanuorten talvileirille 22-24.3.2024 Pellin leirikeskukseen (osoite: Härjanvatsantie 210, 09120 Karjalohja). Leirialue sijaitsee Karjalohjalla Sammatin lähellä ja soveltuu erinomaisesti talvileirin viettoon. Teltat kasataan nurmelle (lumelle). Leirille saavutaan perjantaina klo 17:00 alkaen ja leiri päättyy sunnuntaina noin klo 13:00.

Lue lisää uutisesta!

Uudenmaan päällystöseminaari 11.11.2023 Hämeenkylän kartanossa

Uudenmaan päällystöseminaari 11.11.2023 Hämeenkylän kartanossa

Vuonna 2022 liitto teki kyselyn, jossa kartoitettiin palokuntien tuen tarpeita eri osa-alueilla, ja vastauksista nousi erityisesti esille palokuntien päällystöjen tuen tarve. Keväällä 2023 Kristian ’Krisu’ Holmström aloitti osa-aikaisena Uudenmaan Pelastusliitossa projektipäällikkönä, ja aloitti Toimivat johtamistavat palokunnassa -ohjelman.

Kesäleirin 2024 toimialapäälliköiden haku on alkanut!
| |

Kesäleirin 2024 toimialapäälliköiden haku on alkanut!

Nyt on jo aika suunnata katseet kohti ensi kesää ja palokuntanuorten koulutusleiriä Padasjoella. Kesän 2024 järjestelyvastuussa on Uudenmaan Pelastusliitto (UPL), mutta leiri toteutetaan yhteistyössä Helsingin Pelastusliiton (Helpe) kanssa, niin kuin aina. Leiri rakennetaan vapaaehtoisten voimin, ja valmisteluiden edetessä avautuu useita erilaisia vapaaehtoistehtäviä.

Haeavustuksia.fi ja Suomi.fi infoa sopimuspalokunnille

Vuonna 2023 pienavustushakemuksia voi toimittaa rahastoon 30.11. saakka sähköpostitse nykyisellä tavalla. Vuoden 2024 sopimuspalokuntien pienavustusten hakuilmoitus julkaistaan arviolta 15.12.2023 Haeavustuksia.fi-palvelussa. Haeavustuksia.fi-palvelun kautta hakemuksia voi toimittaa 1.1.2024 alkaen. Joulukuussa 2023 hakemuksia ei voi toimittaa rahastoon.

|

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysely palokuntien nuoriso-osastoille

Helsingin ja Uudenmaan pelastusliitot toteuttavat yhdessä palokuntien nuoriso-osastoille kyselyt, joilla kartoitetaan alueen nuorisotyön tilaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden kontekstissa. Kyselyt toteutetaan alueellisen nuorisotyön, eli koko Uudenmaan ja Helsingin, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman pohjaksi. Kyselyt toteutetaan täysin anonyymisti, eikä vastauksia voida yhdistää vastaajaan tai yksittäiseen palokuntaan.