Palokuntanaistoiminta on tärkeää palokuntien toimintaa tukevaa työtä. Tänä päivänä toiminta on perinteitä jatkavaa ja monimuotoista, kaiken ikäisille sopivaa toimintaa.

Sopimuspalokunnissa on naisia monenlaisissa tehtävissä, niin hälytysosastoissa kuin naisosastoissakin. Joissain palokunnissa naisosastoista on nimenä luovuttu ja nimetty osastot järjestö- tai tukiosastoiksi.
Palokuntanaisosastoissa on ympäri Suomea n. 3600 naista, joista Uusimaalaisia on n. 650, ja monelle harrastuksesta onkin tullut elämäntapa ja palokuntaperheestä melkeinpä toinen perhe.

Ensimmäinen palokuntanaisosasto on perustettu Suomeen jo 1888, ja naisten merkitys vapaapalokunnissa on palokuntien perustamisesta saakka ollut merkittävä. Naiset keräsivät varoja palokunnalle, huolsivat varusteita ja muonittivat miehiä, jotka lähtivät sammutustöihin.

Tänä päivänä naisosastojen toiminta on monimuotoisempaa, ja jokaisessa palokunnassa omannäköistään. Toiminnan tarkoituksena on edelleen tukea palokunnan toimintaa, monella eri tavalla. Tänä päivänäkin naiset muonittavat, niin palokuntanuorten leireillä kuin palokunnan tapahtumissakin, osassa maata myös paljon pitkäkestoisilla keikoilla, kuten maastopaloissa. Naiset mm. huoltavat varusteita, tekevät turvallisuusviestintää, kouluttautuvat ja harrastavat yhdessä erilaisia asioita – lista on pitkä ja aina oman palokunnan ja palokuntanaisosaston näköinen!

Palokuntanaiset ovat aina tehneet omasta osastostaan jäsenistöä kiinnostavaa ja aktivoivaa, ja samaa Uudenmaan Pelastusliitto haluaa tehdä koko toiminta-alueellaan. UPL:n naisjaoksessa pääset vaikuttamaan asioihin, suunnittelemaan yhteistä tekemistä ja koulutuksia, ja jatkamaan pitkiä palokuntanaistoiminnan perinteitä. Naisjaos toimii järjestötoimikunnan alaisuudessa.

Naisjaoksen yhteystiedot 2023

Menneitä tapahtumia: (klikkaa linkkiä)

Idea- ja hyvinvointipäivä palokuntanaisille 18.3.2023

Liiton naisjaoksen toimintasuunnitelma 2023

Päivitetty 8.3.2023

KuukausiSuunniteltu tapahtuma
TammikuuKokous 1/2023 11.1. / Teams
Tulimeri 20.-21.1.2023
HelmikuuHallituksen hommissa/15.2. webinaari
MaaliskuuKokous 2/2023, 8.3. Leppävaaran VPK
Idea- ja hyvinvointipäivä palokuntanaisille/ 18.3. Savion VPK
HuhtikuuUPL kevätkokous 20.4./Hämeenkylän kartano
ToukokuuUPL:n veteraanien kevättapaaminen/20.5. Nummitupa
Hygieniapassi/29.5. Teams ja 1.6. Taitotalo/Pitäjänmäki
KesäkuuKokous 3/2023 su 11.6. (toiminnansuunnittelu 2024) / Piknik -risteily
HeinäkuuPalokuntanuorten leiri/Palotarus, Padasjoki (23.-29.7.)
ElokuuLoma!
SyyskuuEA-kurssi, to 7.9. ja to 14.9./UPL toimisto
LokakuuKokous 4/2023
Handy Girls (Yhdessä Helpen kanssa)
Marraskuutapahtuma/koulutus vielä avoin
JoulukuuJoulutapahtuma (mahdollisesti teatteri)
Joulupuuro/UPL