Viikkoharjoitukset palokuntanuorille – aiheina varautuminen, sisälle suojautuminen ja väestönsuoja

Näinä kummallisina aikoina, kun ihmiset janoavat tietoa, ja varautumisen ja väestönsuojelun kurssit täyttyvät, voi oikeasti ylpeänä ja hyvällä mielellä todeta että Uudellamaalla ja Helsingissä sen saman tiedon saavat myös palokuntanuoret. Liitto tarjoaa jäsenpalokuntiensa nuoriso-osastoille mahdollisuuden tulla tiloihimme Vantaalle, näin myös kouluttajat saavat yhden ”vapaaillan” koulutuksesta. Korona katkaisi liiton tarjoamat viikkoharjoitukset nuorille, mutta nyt olemme päässet…

Liitto on myöntänyt Kirkkonummen VPK:lle erityisen 950 euron tuen ukrainalaisten lasten palokuntaharrastuksen tukemiseen.

Liitto on myöntänyt Kirkkonummen VPK:lle erityisen 950 euron tuen ukrainalaisten lasten palokuntaharrastuksen tukemiseen.

Syyskuun alussa Kirkkonummen VPK:n (Kyrkslätt FBK) nuoriso-osaston johtaja Sabina Holopainen kertoi sivulauseessa, että heillä on palokunnan nuoriso-osastossa aloittanut reippaat 10 ukrainalaista lasta. Niin paljon asia alkoi kiinnostaa, että torstaina 8.9. ajelin katsomaan, mitä Kirkkonummella oikein tapahtuu.Piha oli täynnä reippaita ja innokkaita lapsia ja nuoria, kielten sekamelskassa kuului suomea, ruotsia, ukrainaa ja englantia, ja käsillä puhumista senkin edestä. Mitä täällä siis on tapahtunut, miksi palokunnan nuoriso-osasto on enemmän kuin tuplaantunut hetkessä?

Turvallisuusvalmentajat

Wau. Kolme iltaa viimeisen kahden viikon aikana on mennyt turvallisuusvalmennuksen parissa ja 21 uutta valmentajaa on nyt valmiina tulevan vuoden haasteisiin. Palaute on ollut valmentajilta todella hyvää ja ajatuksia herättävää. Jotain on ollut pakko mennä nappiin, kun osallistujamäärät loppua kohden nousivat.

Uudenmaan Pelastusliitto kouluttaa asumisturvallisuuden valmentajia

Lainsäädännön muututtua liki kymmenen vuotta sitten, poistui taloyhtiöiltä velvollisuus nimetä ja kouluttaa tehtäväänsä turvallisuudesta vastaava henkilö. Näissä pelastusliittojen järjestämissä koulutuksissa annettiin tietoa asunnon, asumisen ja kiinteistön turvallisuusvelvoitteista sekä vinkkejä niiden asioiden kehittämiseen. Koulutetut vastuuhenkilöt jakoivat turvallisuustietoutta asukkaille.