Turvallisuusvalmentajat

Etusivu > Artikkelit > UPL Blogi > Turvallisuusvalmentajat

Wau. Kolme iltaa viimeisen kahden viikon aikana on mennyt turvallisuusvalmennuksen parissa ja 21 uutta valmentajaa on nyt valmiina tulevan vuoden haasteisiin. Palaute on ollut valmentajilta todella hyvää ja ajatuksia herättävää. Jotain on ollut pakko mennä nappiin, kun osallistujamäärät loppua kohden nousivat.

Olo on kerta kaikkiaan ihan mieletön ja eilen illalla kotiin tullessa olin jotenkin aivan innoissani kaikesta. Nyt on edessä kovaa työtä konseptin mainostamisen eteen, jotta saadaan mahdollisimman monelle meistä entistäkin turvallisempi arki ja ympäristö.

Turvallisuusvalmennuksen idea on, että sopimuspalokunnista koulutetut turvallisuusvalmentajat toteuttavat turvallisuusaiheisia iltoja eri kohderyhmille laajasti toiminta-alueellamme. Pelastusliiton edustajana minun tehtävänäni on ”välittää” tapahtumia valmentajille ja samalla mahdollistaa tapahtuman toteuttaminen niin koulutusmateriaalin kuin muunkin tarvittavan materiaalin suhteen.

Turvallisuusvalmennuksen tarkoituksena on myös parantaa palokuntien näkyvyyttä alueella ja korostaa toiminnan tärkeyttä myös turvallisuusviestinnän toteuttajina. Pienilläkin asioilla voi olla suuria merkityksiä kaikkien meidän arjen turvallisuudessa.

Onko sinun arkesi turvallista? Entä naapureiden? Asuuko lähellä yksinäinen ikääntynyt rouva tai herra? Onko hänellä palovaroitinta tai toimiiko se? Olisiko hyödyllistä kuulla hieman lisää yksilön ja yhteisön turvallisuudesta? Miten siellä omalla kylällä on asiat? Tai taloyhtiössä? Mitä kuuluu siihen, että sinä tunnet arkesi turvalliseksi?

Lue myös