Poikkeusolojen aikaista toimintaa

Etusivu > Artikkelit > UPL Blogi > Poikkeusolojen aikaista toimintaa

Nyt poikkeusolojen aikaan, kun palokuntalaiset ja etenkin palokuntanuoret eivät pääse paloasemalle normaalisti harjoituksiin on erittäin tärkeää, että mietimme ja suunnittelemme jotain korvaavaa toimintaa. Poikkeavan ja erilaisen arjen normalisoiminen ja tuttujen sekä turvallisten arkirutiinien sisällyttäminen uuteen rytmiin tuo lohtua ja turvallisuuden tunnetta. 

Siksipä olemmekin perustaneet työryhmän, johon kuuluvat Uudenmaan Pelastusliiton järjestösihteeri Sari Tuuri-Salonen, liiton nuorisotyötoimikunnan koulutusohjaaja Kristian Hassel sekä liiton projektityöntekijä Camilla Elgland. Työryhmän tavoitteena on ollut suunnitella ja pohtia erilaisia keinoja järjestää etäharjoituksia ja mielekästä tekemistä. 

Etätehtäviä videoiden muodossa – UPL sukeltaa youtuben maailmaan

Sari kuvasi muutaman ulkoreippailutehtävän liittyen arjen turvallisuuteen. Näitä jokainen, niin lapsi, nuori kuin aikuinenkin voi toteuttaa ulkoilun yhteydessä, joko yksin tai perheen kanssa. Tehtävät ovat yksinkertaiset eivätkä vaadi apuvälineitä, ainoa tarvittava on puhelin, mutta sekään ei ole välttämätön. 

Lisäksi kävimme Sarin kanssa kuvaamassa muutamia videoita liittyen erinäisiin palokuntien tehtäviin ja siihen, kuinka niitä voi harjoitella kotioloissa ja yhdistää ne myös hyödylliseksi tekemiseksi. Nämä kaikki löytyvät youtubesta UPL palokuntanuoret kanavalta, käy katsomassa!

Instagram livessä asiaa ajankohtaisista asioista

Olemme nyt kahtena viikkona pitäneet instagramissa livelähetyksiä perjantai-iltaisin. Ensimmäisessä lähetyksessä olivat paikalla minä Camilla ja Sari ja kerroimme hieman aiemmin mainitusta työryhmästä ja tavoitteistamme. Seuraavassa livessä oli minun lisäkseni Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön järjestökoordinaattori Jenni Järvinen, joka kertoi erinäisistä koulutuksista ja siitä, miten SPEK toimii näinä poikkeusaikoina.

Seuraava live pidetään poikkeuksellisesti torstaina 9.4. klo 18, koska perjantai on pyhäpäivä. Livessä ovat paikalla Sari ja Aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja sekä aktiivinen sopimuspalokuntalainen Mira Leinonen. Tule kuulolle ja osallistu keskusteluun!

Lue myös