Uuden toiminnanjohtajan Teresa Pentikäisen esittely

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > Uuden toiminnanjohtajan Teresa Pentikäisen esittely

Teresa Pentikäinen on palkattu Uudenmaan Pelastusliiton toiminnanjohtajaksi 1.8.2020 alkaen.

Uudenmaan Pelastusliiton jäsenyhdistysten toiminnan tukeminen ja yhteistyö sidosryhmien ja muiden yhteistyötahojen kanssa ovat avaintehtäviä hänen työssään. Pentikäisen vastuulla on Uudenmaan Pelastusliiton toiminnasta vastaaminen liiton hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Pentikäinen näkee, että hänen aikaisempi työkokemuksensa on suureksi hyödyksi uudessa tehtävässä Uudenmaan Pelastusliitossa. Hän on työskennellyt urheiluseurassa 16 vuoden ajan erilaisissa tehtävissä aina myynnin- ja kehityspäällikön tehtävästä toiminnanjohtajaan. Kouluttajakokemusta häneltä löytyy yhtä pitkältä ajalta useamman urheilulajin parista. Teresa ”Tessa” on aloittanut työuransa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta ja hän on toiminut mm Suomen Uimaliiton ja Suomen Ratsastajainliiton työryhmissä. ”Koen, että vuosien kokemus seuratoiminnassa harrastajana, luottamustoimijana sekä työntekijänä antavat hyvät eväät pelastusliiton jäsenyhdistysten kanssa yhteistyössä toimimiseen.”

Käytännössä Pentikäisen työ on hyvin paljon perusasioita ja niiden laadukkaita toistoja, kuten pelastusalan toimijoilla. ”Haluan tutustua sopimuspalokuntien sekä muiden jäsenyhdistysten tapaan toimia ja kohdata ihmiset toiminnan keskeltä. Kun tarpeet, toiveet ja haaveet ovat tunnistettu, voi liitto palvella jatkossa paremmin jäseniään.”

Pentikäinen toteaa, että pelastusalan ulkopuolelta tehtävään astuminen vaatii tietojohtamista. Luottamus ja olemassa olevan asiantuntijuuden hyödyntäminen ovat keskeisessä asemassa. ”Jotta saan asiantuntijuuden loistamaan, ja voin mahdollistaa parhaan mahdollisen tuen toteuttaa toimintaa, tulee minun ansaita ihmisten luottamus. Luottamus syntyy kohtaamalla, kuuntelemalla, halulla ymmärtää ja johtamalla toimintaa yhteiseen suuntaan. ”

Lue myös