Pelastuslaitosten UATP kiertue 13.10. / Länsilenkki 2

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > Pelastuslaitosten UATP kiertue 13.10. / Länsilenkki 2

Tämän viikon ensimmäinen kiertuepäivä takana. Hanko, Raasepori (Tammisaari), Karjaa, Lohja sekä Nummela, jonne tuli omana ryhmänä myös Karkkila. Päivän saldo on 47 koulutettua. Juna kulkee suunnitelmien mukaisesti. Alkaa näköjään olemaan tarinat itse kiertueesta vähissä. Samanlaisia kuvia olisi voinut ottaa, kun osallistujat todella ovat mukana koulutuksessa.  Siksi ei tänään kuvia mukana tässä tarinassa.

Eritystä huomiota kiinnitin tänään siihen suureen määrään ensihoidon henkilöitä. Onko blogi, sisäinen viestintä, tai muu saanut heidät ymmärtämään, että opetettavat asiat koskevat myös heitä. On hyvä tietää vaaranpaikat ja osata tunnistaa ajoneuvo jotakin perinteisistä poikkeavan energian käyttäväksi. Ensihoitokin voi tehdä monta asiaa tiedon edelleen toimittamiseksi, tai tunnistaa, että enää siitä ei ole vaaraa. Useinhan he ovat yksin alkuvaiheessa ja paljon voi tehdä sen varsinaisen tehtävänsä lisäksi. Kunhan tietää.

Suoraa, kiittävää palautetta myös annettiin edelleen kiertueesta. Lisäksi tulee monia toiveita maahantuojille, autojen valmistajille ja jopa omalle organisaatiolle koko ajan. Olisipa ollut joku ”kärpäsenä katossa” kaikki asiat kirjaamassa. Ei syytä huoleen. Pidämme kouluttajien kesken ihan kertueen lopuksi palaverin ja keräämme kehitysehdotuksia talteen.

Jatkosta sen verran, että huomenna viimeistä kertaa Keskilenkille ja sitten vielä pari Länsilenkkiä. Viimeinen niistä jää tosin ensi viikon torstaille. Lopussa teemme vielä koonnin niistä tärkeimmistä asioista, mitä pelastustoimen näkökulmissa on syytä huomioida kohdatessaan tehtävällä ”vahvaa” sähköä tai kaasua käyttävän ajoneuvon. Aina ei tarvitse muuttaa mitään toimia, mutta keikasta riippuen, vaikutus voi olla suurikin. Tärkeintä on tunnistaa ja sen jälkeen sovittaa toimet tarpeen mukaisesti.

Nyt päivittäiseen kaasutankkaukseen, auton pesuun ja odottamaan seuraavaa kiertuepäivää. Sähköauto on ”narussa” taas koko yön ja virtaa täynnä lähtee kohti uusia haasteita aamulla. Huomiseen!

Aulis ”Aukka” Partanen

Lue myös