Väestönsuojelua ja varautumista palokuntalaisille

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > Väestönsuojelua ja varautumista palokuntalaisille

Liitossa on kuunneltu palokuntalaisten toiveita, ja järjestetty nyt syksyllä erilaisia varautumiseen ja poikkeusoloihin liittyviä webinaareja ja koulutuksia. Viimeisimpänä toteutettiin torstaina 29.9. liiton tiloissa Väestönsuojanhoitajan kurssi, joka oli suunnattu nimenomaan palokuntalaisille.

Kurssi toteutettiin aivan tavallisena väestönsuojanhoitajan kurssina, kurssilaiset saivat todistuksen sekä materiaalin, kurssin veti liiton turvallisuusasiantuntija Miia Savilampi.

Ensimmäistä kertaa UPL:n toimistolla vierailleet Niko Töyrälä ja Oskari Tanner Hyvinkään VPK:sta olivat todella tyytyväisiä kurssin antiin, samoin Cemile Laitinen Tapanilan VPK:sta. Heille väestönsuojeluun liittyvät asiat olivat melkoisen uusia, ja kaikki totesivat että varmasti saatu tieto ja taito tulee käyttöön. Hyvinkään VPK tekee mm. turvallisuuskävelyitä kerrostaloissa, ja silloin asukkaat saattavat kysellä vaikka mitä väestönsuojista. Cemile taas kiinnostui siinä määrin, että kunhan kouluttaa oman palokuntansa, tiedä vaikka jatkaisi UPL:n turvallisuuskouluttajana!

Mukana olivat myös Kati ja Tero Kuitunen Vaaralan VPK:sta, ja Teron ammatin kautta tuleva tietotaito väestönsuojista olikin hyvä lisä, aina oppii uusia juttuja, kun monta asiantuntijaa on paikalla.

Syksyä jatketaan edelleen varautumisen ja väestönsuojelun merkeissä, tässä vielä muutamat syksyn tapahtumat:

Nuoriso-osastot saavat edelleen tulla UPL:n toimistolle erikseen sovittuna päivänä, viikkoharjoitusten merkeissä. Silloin nuoret pääsevät kuuntelemaan varautumisesta ja väestönsuojelusta, ja tietenkin tutustumaan suojaan. Tapaamiset voi sopia sähköpostilla sari.tuuri-salonen@upl.fi tai soittamalla p. 0400 297470

Torstaina 6.10. on yleisön pyynnöstä nopealla aikataululla UPL:n järjestämä webinaari aiheesta Palokuntien varautuminen ja poikkeusolot. Webinaarin vetää Mika Gröndahl, ilmoittautuminen HAKA:n kautta viim. 6.10. klo 12.00. Lisätietoja kurssista saat Hakasta.

Seuraava Väestönsuojanhoitajan kurssi palokuntalaisille on torstaina 27.10. klo 17-21, ja jälleen Uudenmaan Pelastusliiton toimistolla Vapaalassa, Vantaalla. Ilmoittautuminen HAKA:n kautta viimeistään 24.10., kurssin hinta on 30€/hlö. Kurssin vetää Sari Tuuri-Salonen.

Lue myös