UPL:n kesäkirje jäsenpalokunnille

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > UPL:n kesäkirje jäsenpalokunnille

Hyvät palokuntalaiset, 

kesäloma-aika on jo hyvässä vauhdissa, jotkut lomilla ja toiset vasta odottavat lomalle pääsyä. Toivottavasti tänä kesänä kuitenkin kaikilla on joku hetki jolloin nauttia Suomen kesästä, on se sitten pidempi tai lyhyempi loma, viikonloppu, tai vaikka arkivapaa. Sopimuspalokuntalaisten lomakäsite tosin taitaa poiketa melkoisen paljon muun kansan lomakäsitteestä, asemilla päivystetään kesälläkin ja keikkoja tulee, se on varma! 

Meillä Uudenmaan Pelastusliitossa olemme kaikki lomalla 13.7.-11.8., tosin siihen väliin jää palokuntanuorten leiri Padasjoella. Viikolla 27 (1.-5.7.) Sari Tuuri-Salonen on paikalla satunnaisesti, soita ainakin etukäteen jos olet tulossa toimistolle. 

Muutamia juttuja muistutukseksi vielä kesän ja syksyn asioista: 

 • Kesän palokuntanuorten leiri on jälleen Padasjoella, Pistoliekki 2019, 14.7.-20.7. Vierailupäivä on perinteisesti keskiviikkona 17.7. klo 12 eteenpäin, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle moikkamaan nuoria ja tutustumaan leiriin.
 • Kivijalka 2019 -risteily 27.-29.9. (yhdessä UPL, HELPE ja FSB) on varattavissa, älä jää rannalle syksyn kuumimmalta risteilyltä, ilmoittautuminen päättyy 9.8.
 • Jos palokunnassanne on nuoriso-osasto, muistuttakaa mahdollisuudesta tulla Uudenmaan Pelastusliittoon yhtenä viikkoharjoituksena, aiheena varautuminen ja väestönsuojelu (max 2 tuntia). Nuorille on tulossa syksyllä myös NOK- sekä NOJ -kurssit. 
 • Uusi järjestötoimikunta ennätti kokoontua ennen kesää kolme kertaa, ja myös siellä ideat ovat lentäneet, niin nuorten, naisten kuin veteraanien osalta. Jos palokunnissa on mitä tahansa ideoita esim. koulutuksista tai tapahtumista, joilla voitaisiin tukea palokunnan eri osastoja, niin ehdotuksia saa mielellään laittaa tulemaan järjestöpäällikölle, sari.tuuri-salonen@upl.fi 
 • Varautumisen puolella olemme myös uusimassa ajatustamme kouluttamisesta, ja tähän olisi tarkoitus ottaa alueen palokuntia mukaan, pientä korvausta vastaan. Näistä suunnitelmista lisää syksyllä. 
 • Topper on suljettuna 13.-28.7., jos jotain vaatteita jää tulematta 12.7. mennessä, niin toimitukset jatkuvat vasta viikolla 31. Topperin vaatetilauksia hoitava Sari Tuuri-Salonen lomailee elokuussa, joten tilauksia voi tehdä sähköpostitse sari.tuuri-salonen@upl.fi, tilaukset lähtevät kuitenkin loma-aikataululla eteenpäin 
 • Syksyllä jatkuvat tietysti palokuntakoulutukset (johanna.vuorensyrja@upl.fi) sekä UATP -kiertue (aulis.partanen@upl.fi ), nämä löytyvät Hakasta. 
 • Muistathan että jos palokunta viettää tulevana syksynä/talvena juhlia, huomionosoituksena jaettavat ansiomerkit ja -mitalit kannattaa hakea ajoissa! Tietoa ansiomitaleita täältä https://www.upl.fi/ansiojaharrastemerkit/10 
 • Vuokrattavia tavaroita on tarjolla palokunnille kesän jälkeen entistä enemmän, ja näitähän saavat kaikki jäsenemme vuokrata edulliseen hintaan, 30€/lainaus. Vuokrattavissa on mm. kaksi erikokoista soppatykkiä, iso kaasugrilli, pop corn -kone (iso), vanhempia elvytysnukkeja sekä kaksi uutta, ja nyt myös kolme Baby-Annea. Palokunnan tapahtumiin voi vuokrata myös piknik settejä, joissa penkit ja pöytä (50×220) Varauksia hoitaa aulis.partanen@upl.fi 
 • Syksyllä UPL:ään laaditaan uusi strategia. Kyse on siitä mihin suuntaan halutaan UPL:n kehittyvän ja millä resursseilla. Nyt ollaan uusittu UPL:n toimikunta järjestelmä. Seuraavaksi on vuorossa UPL:n toimintaa vaikuttavat laitos- ja alueyhdistyssopimukset. Myös toimiston henkilöstön toimenkuvia arvioidaan uudelleen ja pohditaan millaisilla voimavaroilla toimistoa pyöritetään. Itse olen ilmoittanut, että jään pois UPLn palveluksesta 31.1.2020. Uskon että meillä on tulossa mielenkiintoinen syksy UPL:n toiminnan kannalta. 
 • Haluan toivottaa kaikille UPL:n jäsenille ja sitä kautta koko palokuntakentälle mukavaa ja rentouttavaa kesää. Minulle se ilmenee osallistumalla Pistoliekki 2019 leirille. Nähdään siellä. 

Pekka Vänskä

toiminnanjohtaja

Uudenmaan pelastusliitto

PS. Myös Aukka, Johanna ja Sari toivottelevat loistohyvää kesää kaikille ?

Lue myös