UPL uutiskirje – tämä lähti meilinä palokuntiin 17.8.

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > UPL uutiskirje – tämä lähti meilinä palokuntiin 17.8.

Paljon asiaa mahtuu yhteen sähköpostiin, myös täältä voit käydä lukemassa uutiskirjeen sisällön 🙂

Syksyn katkaisee Kivijalka – Stenfoten 2018 -risteily ja seminaari 29.-30.9.2018. Lähtekää mukaan tapaamaan Uudenmaan alueen palokuntia ja pitämään laivalle hubaa, ja tietysti sitä ennen pelastuskoululle seminaariin.

Liiton nuorisotyö tiedottaa: 

Järjestämme Nuoriso-osaston kouluttajakurssin 21.-23.9 Tuusulassa Metsäpirtin leirikeskuksessa ja 13.-14.10 vielä avoinna olevassa paikassa, paikka varmistuu myöhemmin. Kurssi on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille nuoriso-osaston kouluttajille tai kouluttajaksi aikoville, jotka haluavat uusia eväitä nuoriso-osastossa kouluttamiseen, lasten ja nuorten kohtaamiseen, sekä koulutuksen suunnitteluun. 

Haku kurssille tapahtuu HAKA -palokuntarekisterin kautta perjantaihin 7.9.2018 mennessä. Kun ilmoitatte palokuntanne jäseniä HAKA:n kautta, tarkistakaa, että hänen tietoihinsa on merkitty toimiva sähköpostiosoite, allergiatiedot on kysytty ja ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä. Tai vaihtoehtoisesti tuleva kurssilainen voi myös itse ilmoittautua HAKA:n kautta. NOK -kurssin kutsu liitteenä.

———————

Liitto on saanut 2 upouutta Anne -nukkea, ns. kaikilla herkuilla (RESUSCI ANNE QCPR AED AW). Kunhan saamme ohjeistuksen valmiiksi, nuket ovat lainattavissa, kyselyt aulis.partanen@upl.fi. Huom, näissä ventilointi ainoastaan palkeilla, EI suusta suuhun harjoittelulla!

Näille muuten täytyy keksiä ihan omat nimet, ens viikolla pistetään someen nimiehdotuskilpailu käyntiin ?

——————–

Topperilta tiedoksi palokunnille, reisitaskuhousut ovat uutta mallistoa!

”Pelastuslaitoksen virkavaatesopimuksen KLKH1162016 mukaisesti reisitaskuhousujen malli ja materiaali ovat muuttuneet 03/2018. Tästä johtuen myös VPK:lle toimitettava housu on muuttunut.

-Uudet housut ovat malliltaan hieman erilaiset (vyötärön rakenne on muutettu ja housua on hieman kavennettu)
-Materiaali on myös vaihtunut, se on muutettu joustavaksi.
-Uuden mallin kokoa valitessa tulee ottaa huomioon, se että uusi housu on reiden ympäryksestä hieman kapeampi kuin vanha.”

Suositellaan tilamaan yhtä kokoa isompi housu mitä vanha malli on ollut. (Tilaukset www.upl.fi -> tuotemyynti -> palokuntavaatteet)

—————————— 

SPEK:in hallitus käsittelee ansiomerkkejä koskevat esitykset jälleen lokakuun kokouksessa. Tässä kokouksessa käsiteltävät ansiomerkkiesitykset on toimitettava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön toimistoon viimeistään 15.9. Alueellinen pelastusliitto kokoaa alueensa esitykset ja toimittaa ne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön toimistolle. 

Huom, edelleen SPEK:in Am ja Am1 haetaan suoraan liitolta! Jos mitaleita on syksylle haettavana, muistathan olla ajoissa hakemusten kanssa. Pääset UPL:n kunnia- ja ansiomerkki sivulle tästä.

—————————–

Päivä paloasemalla lauantaina 24.11.2018

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan vuoden komeimpaan tapahtumaan! Paloasemat, ilmoittautukaa nyt mukaan osoitteessahttp://paloturvallisuusviikko.fi/paloasemille

Pienet kodin palopäälliköt valtaavat paloasemat jälleen marraskuun viimeisenä lauantaina! Onhan teidän paloasemanne jo tapahtumanjärjestäjien joukossa? Vielä ehtii mukaan – ilmoittautuminen päättyy 14.9.2018. Ilmoita paloasemanne mukaan valtakunnalliseen, iloiseen tapahtumaan tekemään uusi sukupolvi kodin palopäälliköitä!

Lisätietoa tapahtumasta, tapahtumanjärjestäjän opas ja paloasemien ilmoittautumislomake osoitteessa http://paloturvallisuusviikko.fi/paloasemille.

————————- 

Liittojen naistyö tiedottaa: 

HELPE:n ja UPL:n palokuntanaiset järjestävät 6.10.2018 klo 8.45-16.00 HELPE:ssä jäsenilleen ja yhteistyökumppaneille koulutus- ja toimintapäivän Handy Girls 2018. Kutsu liitteenä, pääset ilmoittautumaan tästä.

———————- 

HELPE tiedottaa:

Koko perheen tapahtuma Skoudet ja Brankkarit Steissillä järjestetään Helsingin Rautatientorilla 25.8.2018 klo 11-15. Tapahtuma sisältää jälleen vauhdikasta ja osallistavaa ohjelmaa sekä hienoja musiikkiesityksiä. Olette lämpimästi tervetulleita isommallakin joukolla seuraamaan pelastusalan vapaaehtoisten sekä muiden turvallisuusalan toimijoiden esityksiä sekä osallistumaan erilaisten turvallisuustaitojen opetteluun.

Lisätietoa löydät linkistä SkoudetBrankkaritSteissillä2018

Lue myös