Pelastuslaitosten UATP kiertue 23.9. / Itälenkki 2

Etusivu > Artikkelit > UPL Blogi > Pelastuslaitosten UATP kiertue 23.9. / Itälenkki 2

Nyt se sitten tapahtui. Se mitä pelättiin. Siitä lisää tuolla alempana.

Tänään Itälenkki alkoi Loviisasta ja paikalla oli sekä lähtevä, että saapuva vuoro. Kerrottakoon, että IUP on hoitanut homman niin hienosti, että Loviisaan saakka ei tarvitse ajaa kuin kaksi kertaa. Silloin on paikalla kaksi vuoroa. Muut Itälenkit aloitetaan Porvoosta. Sopii minulle, aamu-uniselle. Kaikki meni ohjekirjan mukaan, paitsi…

Sähköauton kouluttajalla oli kotona latauksessa lauennut vikavirtasuoja ja auto ei ollut saanut virtaa juuri nimeksikään. Pääsi perille kaikki turhat sähkösyöpöt pois käytöstä otettuaan. Oli raukka laittanut jo pitkähihaisen paidankin päälle, kun lämmitystä ei ollut matkalla. Veti rastin ja lähti lataukseen, siis auto. Aukka siitä oman rastinsa jälkeen kirimään umpeen 20 min takamatkaa.

Rasti siis kestää 20 min ja sen välein rastit lähtevät kohti seuraavaa kohdetta. Porvooseen ilmoitettin muutaman minuutin myöhästymisestä ja kaikki kunnossa. Siirtymiin on varattu vartin soveltamisaika, joten se tuli käytettyä nyt kokonaan ja vähän yli. Vaihdoimme siis lennosta rastien järjestystä loppupäiväksi, jotta sahköauto sai latausaikaa jollakin nopealla latausasemalla. Kaikki tuo oli ennalta suunniteltua ja vielä olisi sähköauto voinut ottaa yhden vaihdon kalustorastin kanssa. Varautumisen ammattilaiset suunnitelleet 😉

Sitten suunnittelematonta. Päivän viimeisellä paloasemalla (Kerava-Tuusula, tai Tuusula-Kerava), kun koulutuksen alkuun oli vain 5 min, koko asema sai automaattikeikan. Toki, kun ei ollut enää muita asemia päivän kiertueella, jäimme odottamaan pikaista paluuta. Tulivatkin takaisin ja päästiin aloittamaan vain 20 min myöhässä. Sähköautorastin kouluttaja asui lähellä ja jäi viimeiseksi, että jotta viimeisen rastin kouluttaja pääsisi pitkämatkalaisena aiemmin kohti kotia. Hän asuu Nummelassa.

Etukäteen suunnittelu ja tilanteeseen tarvittava reagointi sekä soveltaminen. Ammattilaisten päivä.

Esittelen lyhyesti kouluttajat (vasemmalta oikealle), joiden kuva on alempana. Tässä rastit normaali kiertuejärjestyksessä:KOMPONENTTIRASTI

Kari Tammi, Metropolia ammattioppilaitos, sähköpuolen opettaja EVP. Oli mukana jo vuoden 2014 kiertueella ja alusta saakka UPL:n kiertueilla.

SÄHKÖAUTORASTI

Juha, ”Lokki”, Virolainen, pelaomestari KUP, mukana valtakunnallisissa sekä kansainvälisissä UATP toimissa. Myös 2014 kiertueella.

KAASUAUTORASTI

Aulis ”Aukka” Partanen, koulutuspäällikkö UPL, järjestänyt 2018 ja 2019 sopimuspalokuntakiertueen sekä organisoinut tämän pela-kiertueen 2020.

Kiertueen vastaanotto asemilla oli taas vertaansa vailla. Intoa riittää ja uutta opitaan. Ilmapiiri on  kaverillinen, mutta tehokas.

Työvuoro tarkkavaisesti Aukan ympärillä:

Lue myös