Pelastusliiton kansainvälistä toimintaa hoitavat:

Florian Krüger puhelin: 044 099 9299, sähköposti: international@upl.fi ja
Vilma Suomi, sähköposti: suomi.vilma@gmail.com

Palokuntien sekä palokuntanuorten kansainväliset asiat ja toiminta, kuten ystävyyspalokunnat, leirit sekä CTIF -kilpailut.

Ystävyyspalokunnat

Monella suomalaisella palokunnalla on ystävyyspalokunta ulkomailta, yleisin maa taitaa olla Saksa. Mutta kyllä ystävyyspalokuntia on myös Ruotsista, Virosta, Itävallasta ja monesta muusta paikasta!

Parhaimmillaan ystävyyspalokunnista löytää elämänikäisiä ystäviä, ja vierailut puolin ja toisin ovat aina ainutlaatusia kokemuksia!

Lue lisää palokuntien kokemuksia ystävyyspalokuntatoiminnasta:

Vihtijärven VPK (haastattelussa Mika Nilsson)

Pitkäjärven VPK (haastattelussa Mikä Jäntti)

Nummelan VPK ja CTIF (haastattelussa Marko Aalo)

Nuoriso-ohjaajavaihdot

Ensisijaisesti kouluttajavaihdot ovat toisen maan palokunta ja nuorisotyöhön tutustumista ja tietojen vaihtoa mutta siinä sivussa syntyy paljon syviä henkilökohtaisia ystävyyssuhteita ja parhaassa tapauksessa palokunta saa sieltä ystävyyspalokunnan.

CTIF -kilpailu

CTIF on kansainvälinen palo- ja pelastusalan järjestö, jossa on mukana yli 30 jäsenmaata ja noin 50 jäsenjärjestöä. Myös Suomi on vahvasti mukana tässä tärkeässä yhteistyössä. CTIF Nuorisokomissio IJKL (International Jugendleiterkommission) perustettiin vuonna 1973. Komission tehtävänä on edistää nuorisopalokuntien ja palokuntien nuoriso-osastojen kansainvälisiä toimintoja ja tapahtumia.

Komissio kokoontuu kahdesta kolmeen kertaa vuodessa suunnittelemaan toimintaansa. Se vastaa mm. nuorisosymposiumin ja nuorisofoorumin järjestämisestä. Näkyvin osa komission suunnittelemaa toimintaa ovat parittomina vuosina järjestettävät kansainväliset palokuntanuorten CTIF-kilpailut.

Sekä kansainväliset kilpailut että myös kansainväliset nuoriso ja nuoriso-ohjaajasymposiumit ovat kaikille osapuolille erinomainen mahdollisuus verkostoitua ja solmia uusia kansainvälisiä kontakteja. Näin on joka kerta tapahtunut ja osallistuvilla palokunnilla on melkein kaikilla joku ystävyyspalokunta jossain päin Eurooppaa, jonka kanssa pidetään tiiviisti yhteyttä.