Vapaaehtoisten kiinnittäminen

Etusivu > Artikkelit > UPL Blogi > Vapaaehtoisten kiinnittäminen

Sopimuspalokuntalaisia motivoivat eniten 

  • Hyvä henki ja yhteisöllisyys 
  • Halu auttaa onnettomuustehtävissä 
  • Hälytystehtävät 

(Sopimuspalokuntabarometri 2017) 

Olen huomannut, että keskusteluissa pinnalla on jatkuvasti ihmisten hyvinvointi. Keinoja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi ja takaamiseksi kehitetään ja parannetaan jatkuvasti. Taloustilanteen heikennyttyä monet toimijat ovat ottaneet koppia aiheesta ja ovat pohtineet keinoja hyvinvoinnin lisäämiseksi.  

Tutkimuksissa ollaan todettu, että yhdistystoiminta ja vapaaehtoistyö on monelle henkilölle merkityksellistä ja sillä onkin monia vaikutuksia – yhdelle merkityksellistä on tavata muita, toiselle se voi olla keino oppia uutta ja kehittää jo oppimaansa asiaa. Jollekin se voi olla keino vaikuttaa itseään koskeviin päätöksiin. Yhtä lailla tämä koskee palokuntaharrastusta kaikessa muodossaan.

Vapaaehtoisia tarvitaan jatkuvasti. Hae sinäkin mukaan! Etsi lähin sopimuspalokuntasi ja ota rohkeasti yhteyttä. Monenlaisia tekijöitä kaivataan!

Kuinka sitten saamme vapaaehtoisia kiinnitettyä mukaan toimintaan? Kysymykseen on vaikea antaa yhtä suoraa ja yksiselitteistä vastausta, sillä se on monien tekijöiden summa. Tärkeintä onkin, että jo valmiiksi aktiiviset jäsenet tekevät kaikkensa, että yhdistystoiminta jatkuu ja palokunnan tärkeimmät tehtävät tulevat tehdyiksi. Jokaisen kannattaa omalla kohdallaan miettiä, että voisiko tehdä jotain edellä mainittujen asioiden eteen tai voisiko jotenkin itse vaikuttaa muiden toimijoiden rekrytoimiseen ja toimintaan kiinnittymiseen. 

Mikä juuri sinua motivoi palokuntatoiminnassa?

Lue myös