UPL:n kesäkirje 2020 palokunnille ja jäsenistölle

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > UPL:n kesäkirje 2020 palokunnille ja jäsenistölle

Hyvät palokuntalaiset ja jäsenistö, 

poikkeuksellinen kevät on takana ja toiveet normaalioloihin ja kesään siirtymisestä korkealla. Osa jo lomailee, osalla loma vasta edessä, ja toisilla työntäyteinen kesä. Toivottavasti tänä kesänä kuitenkin kaikilla on hetkiä, jolloin nauttia Suomen kesästä, on se sitten pidempi tai lyhyempi loma, viikonloppu, tai vaikka arkivapaa. Sopimuspalokuntalaisten lomakäsite poikkeaa melkoisen paljon muun kansan lomakäsitteestä, asemilla päivystetään kesälläkin ja keikkoja tulee, toivotaan kuitenkin rauhallista kesää! 

Kesälukemiseksi liitteenä (alhaalla) sisäministeriön johtaman sopimuspalokuntien kansallisen yhteistoiminta-ryhmän torstaina 11.6. julkaisema luonnos toimintaohjelmasta. Ohjelma on nyt lausuntovaiheessa, ja lausunnot toimintaohjelmasta pyydetään toimittamaan sisäministeriöön sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@intermin.fi 31.7.2020 mennessä. 

Uudenmaan Pelastusliitossa olemme kaikki lomalla 15.6.-26.7.2020. Maanantaina 27.7. paikalla ovat Aukka, Johanna ja Sari, uusi toiminnanjohtajamme Teresa ”Tessa” Pentikäinen aloittaa virallisesti maanantaina 3.8.2020 

Muutamia juttuja muistutukseksi vielä kesän ja syksyn asioista: 

 • Liiton kevätkokouksen 2020 asiat on siirretty käsiteltäväksi syyskokouksen 2020 yhteydessä. Syyskokouksen päivämäärää ei vielä ole vahvistettu. Tiedotamme päivämäärästä heti alkusyksystä, ja lähetämme jäsenistölle kutsut. 
 • Kivijalka 2020 -risteily 25.-26.9. (yhdessä UPL, HELPE ja FSB) on jälleen varattavissa, älä jää rannalle syksyn kuumimmalta risteilyltä, ilmoittautuminen päättyy 9.8. Ilmoittautumislinkki ->  https://www.matkavekka.fi/upl/upl-kivijalka/ 
 • Palokuntanuorten suurleiri 2022 tullaan järjestämään Uudellamaalla, järjestäjinä UPL, Helpe ja FSBR. Heti kun saamme vahvistuksen paikasta ja leirin ajankohdasta, tiedotamme siitä liittojen kotisivuilla sekä somessa. Leiri on iso ponnistus, ja vaatii paljon tekijöitä, ja tietysti toiveena on että saisimme omalta alueelta mahdollisimman paljon tekijöitä. Joten jos nyt jo tiedät että haluat osallistua, olet erityisosaaja jollain alalla, tunnet hyviä tekijöitä, niin laita meiliä sari.tuuri-salonen@upl.fi Projektipäällikön valinnan jälkeen kaikki hakemukset siirtyvät sitä kautta eteenpäin. 
 • Päivä paloasemalla -tapahtuma on tänä vuonna lauantaina 21.11. Ilmoittautuminen on avattu, klikkaa linkkiin TÄSTÄ 
 • Kesän palokuntanuortenleiri Tulikukko 2020 peruuntui Koronan vuoksi, mutta syksyllä UPL:n nuorisotyötoimikunta järjestää nuorille syysleirin Pellin leirikeskuksessa 16.-18.10.2020. Tästä tulee tietoa lisää myöhemmin. 
 • Jos palokunnassanne on nuoriso-osasto, muistuttakaa mahdollisuudesta tulla jälleen syksyllä Uudenmaan Pelastusliittoon yhtenä viikkoharjoituksena, aiheena varautuminen ja väestönsuojelu (max 2 tuntia). Illan voi varata sari.tuuri-salonen@upl.fi . Nuorille on tulossa syksyllä myös NOK- sekä NOJ -kurssit, kutsut lähtevät erikseen nuoriso-osastoille. 
 • Naisosastoille on tarjolla UPL:n koulutus- ja hyvinvointipäivä lauantaina 12.9. Jokelan VPK:n tiloissa, ilmoittautuminen Hakassa auki 11.6. alkaen, ilm. päättyy 6.9.2020 (maksuton) 
 • Palokuntakoulutukset jatkuvat syksyllä toivottavasti jo normaalisti, koulutuksista tietoa Hakassa(johanna.vuorensyrja@upl.fi)  
 • Webinaareja jatketaan eri aiheilla syksyllä, ja jos tulee hyvä aihe mieleen, ehdotuksia otetaan vastaan. 

Palokunnan hallinto on aihe johon on toivottu jatkoa, tässä linkit Hallituksen hommissa 19.5. webinaarin luentoihin OSA1 ja OSA2. Palokuntaan.fi sivuilta löytää monen tänä keväänä pidetyn webinaarin tallenteen, tässä vielä yksi mielenkiintoinen joka ei tuolla sivustolla vielä ole, eli Aurinkosähköjärjestelmät tulipaloissa, webinaariin TÄSTÄ 

 • Varautumisen ja siviilivalmiuden puolella olemme myös uusimassa ajatustamme kouluttamisesta, ja tähän olisi tarkoitus ottaa alueen palokuntia mukaan, korvausta vastaan. Näistä suunnitelmista lisää syksyllä. 
 • Topper on suljettuna 20.-31.7. Topperin vaatetilauksia hoitava Sari Tuuri-Salonen lomailee 15.6.-27.7., vaatteita voi tilata poikkeuksellisesti suoraan Topperilta 15.-30.6. välisenä aikana, tilaukset sähköpostilla elina.lehtonen@topper.fi Tämän jälkeen tilaukset ja toimitukset käynnistyvät jälleen elokuussa. 
 • Muistathan että jos palokunta viettää tulevana syksynä/talvena juhlia, huomionosoituksena jaettavat ansiomerkit ja -mitalit kannattaa hakea ajoissa! Tietoa ansiomitaleita täältä https://www.upl.fi/ansiojaharrastemerkit/10 
 • Vuokrattavia tavaroita on tarjolla palokunnille kesän jälkeen entistä enemmän, ja näitähän saavat kaikki jäsenemme vuokrata edulliseen hintaan, 30€/lainaus. Vuokrattavissa on mm. kaksi erikokoista soppatykkiä, iso kaasugrilli, pop corn -kone (iso), sähköllä toimiva rasvakeitin (pienempään tapahtumaan munkit hoituvat loistavasti tällä), vanhempia elvytysnukkeja sekä kaksi uutta, ja nyt myös kolme Baby-Annea. Palokunnan tapahtumiin voi vuokrata myös piknik settejä, joissa penkit ja pöytä (50×220) Varauksia hoitaa aulis.partanen@upl.fi 

Toivotamme kaikille ihan parasta, rauhallisinta, riehakkainta, turvallisinta – ihan juuri sellaista kesää kun jokainen itselleen ja läheisille toivoo. Syksyllä jatkamme jälleen uusin voimin!

Aukka, Johanna, Sari ja Teresa
Uudenmaan Pelastusliitto

Kirjeen voit tulostaa TÄSTÄ

Sopimuspalokuntatoiminnan kansallisen kehittämisen toimintaohjelma TÄSTÄ

Lue myös