Viikkoharjoitus palokuntanuorille Uudenmaan Pelastusliiton tiloissa syksystä 2019 alkaen jatkuen kevääseen 2020!

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > Viikkoharjoitus palokuntanuorille Uudenmaan Pelastusliiton tiloissa syksystä 2019 alkaen jatkuen kevääseen 2020!

Uudenmaan Pelastusliitto haluaa esittäytyä kaikille jäsenpalokuntiensa nuoriso-osastoille pienellä koulutusosiolla lisättynä, ja toki myös varhaisnuoriso-osastoille jos kiinnostusta riittää. Ryhmän maksimi suuruus on n. 15, niin mahdumme vielä mukavasti luokkahuoneeseen ja väestönsuojaan.

Ajatuksena olisi että nuoriso-osaston yksi viikkoharjoituskerta olisi täällä Vapaalassa, meidän tiloissamme, otsikolla: 72 tuntia ja väestönsuojaan tutustuminen Uudenmaan Pelastusliitossa.

Ohjelma on suunnitelman mukaan seuraava:

Tapaaminen UPL:n toimistolla (Vapaalantie 2 A 7, Vantaa) klo 17 tai 18, tai sopimuksen mukaan.

Ensin kokoonnumme luokkahuoneessa, UPL tarjoaa jotain pientä (mehua, keksiä tms.), ja luokkahuoneessa kerrotaan muutamalla sanalla UPL:sta, mitä liitossa tehdään. Kesto n. 15 min.

Sen jälkeen aloitamme koulutusosion, puhutaan varautumisesta 72 tuntia –teeman mukaisesti sekä väestönsuojista. Aiheisiin on kerätty aiheita ja asioita niin että nuorten on niitä helpompi sisäistää, iästä riippumatta. Kesto n. 30 min.

Lyhyen teoriaosuuden jälkeen siirrymme saman talon väestönsuojaan, joista toinen toimii myös UPL:n varastotilana.

Tarkoituksena on näyttää ja kertoa mitä kaikkea suojassa pitää tehdä, jos se otettaisiin normaalikäytöstä suojautumiskäyttöön.

Täällä nuoret pääsevät halutessaan mm. kokeilemaan ilmanvaihtokoneen käyttämistä käsivoimin. Kesto max 30 min.

Ohjelmaa voidaan muokata toiveiden mukaan, ja ajatkin ovat suuntaa antavia, kokonaisaika kuitenkin max 2 tuntia.

Mukaan voi tulla nuoriso-osaston vetäjä, tai joku muu palokunnasta, illan harjoitus on valmis paketti liiton puolelta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sari.tuuri-salonen @ upl.fi tai soita 0400 297470 jos haluat lisätietoja, tai haluat nyt jo varata päivämäärän nuoriso-osaston vierailulle! UPL:n verkkosivujen etusivulla on tapahtumakalenteri josta näet jo etukäteen varattuja iltoja, voit siis miettiä mahdollisen illan päivämäärää jo etukäteen. Varatut illat on merkattu kirkkaan vaaleanvihreällä.

Terkuin Sari / UPL

Lue myös