Väestönsuojelun perinnepäivä Helsingissä 14.9.2022

Etusivu > Artikkelit > Väestönsuojelun perinnepäivä Helsingissä 14.9.2022

Torstaina 14.9. Helsingissä vietettiin Väestönsuojelun perinnepäivää, jossa Sari Tuuri-Saloselle myönnettiin Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen myöntämä pronssinen mitali Helsingin väestönsuojelun hyväksi tehdystä työstä, nöyrä kiitos tästä. Tämä ansiomitali edustaa myös paljon muuta, kaikkea sitä työtä mitä myös Uudenmaan Pelastusliitossa on väestönsuojelun eteen tehty vuosien varrella!

Sari: ”Haluankin omistaa tämän ansiomitalin osaksi myös liitolle, koska liitto työnantajana on mahdollistanut innostuksen aiheeseen, ja myös sitoutunut väestönsuojeluun liittyvissä asioissa, niin hyvinä kuin huonoina aikoina.

Haluan kiittää Aulis Partanen myös sinua, olet ollut ensimmäinen kouluttajani ja innoittajani väestönsuojeluun ja -suojiin liittyvissä asioissa. Moneen olen päässyt mukaan, kouluttamaan vaikka mihin, päässyt näkemään niin metro- kuin kalliosuojia, ja tutustunut moniin saman mielenkiinnon jakaviin ihmisiin, myös vapaaehtoispuolella.”

Uudenmaan Pelastusliitto jatkaa upeaa työtä väestönsuojeluun liittyvissä asioissa, viimeisimpänä kolme suojiin liittyvää videota, jotka tehtiin ajatuksella: nämä ovat kaikkien saatavilla, ilman korvausta. Päävastuussa väestönsuojeluun liittyvissä asioissa on nyt Aukan eläkkeelle lähdön jälkeen Miia Savilampi, joka on viimeisen vuoden aikana tehnyt huikeaa työtä väestönsuojelun parissa. Viime helmikuun tapahtumat saivat myös kansalaiset kiinnostumaan väestönsuojista, ja se on kyllä näkynyt myös liitossa, ja Miian pitkinä päivinä!

Väestönsuojelu ei ole ehkä monelle se mielenkiintoisin asia, mutta kaikkien siitä pitäisi kuitenkin tietää, ja arvostaa, että Suomessa väestönsuojien rakentamisesta ei koskaan ole luovuttu. Väestönsuojat ja niiden huolto eivät ole ydinfysiikkaa, vaan jokaisen opittavissa, kunhan kiinnostusta löytyy. Eikä muuten ole sukupuolesta kiinni tämä touhu, sopii ihan kaikille 😊