Uudenmaan pelastusliiton 70-vuotisjuhla Espoon VPK:lla lauantaina 19.11.2022

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > Uudenmaan pelastusliiton 70-vuotisjuhla Espoon VPK:lla lauantaina 19.11.2022

Uudenmaan Pelastusliitto on perustettu 21.9.1952, ja tänä vuonna liitolle tuli 70-vuotta täyteen. Juhlavuosi on näkynyt mm. uudistuneella ulkonäöllä, niin liiton kotisivujen, logojen ja materiaalien osalta. Juhlavuoden huipentuma oli kuitenkin lauantain 19.11. juhlatilaisuudet Espoon VPK:lla!

Juhlatoimikunta mietti koko syksyn kiivaasti kutsulistoja, ansiomerkkejä, ruokalistoja, ja kaikkea sitä, mitä hyviin juhliin tarvitaan. Juhla-aamuna melkein jännitti, mutta ihan turhaan, kaikki sujui niin hienosti, juhlat olivat enemmän kuin onnistuneet!

Päiväjuhlat aloitimme klo 12.00, silloin jäsenistöä alkoi saapumaan paikalle, hienoisessa lumisateessa. Palokuntajuhlien hengessä (ja tietysti myös etiketissä) suuri osa vieraista toi tervehdyksen palokuntapuvussa, suurilla kunniamerkeillä. On aina juhlallista nähdä paljon palokuntapukuun pukeutuneita palokuntalaisia samaan aikaan, ja näissä omissa juhlissa vielä tavallista juhlallisempaa, tunnelma oli todella hyvä!

Tilaisuus aloitettiin kakkukahveilla, liiton hallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Heinonen avasi tilaisuuden (varsinainen puheenjohtaja Jyrki Landstedt oli estynyt) yhdessä toiminnanjohtaja Sanna Airaksisen kanssa. 12.30 liiton kunniapuheenjohtaja Veijo Nuppola aloitti juhlapuheen, jonka pääsee lukemaan TÄSTÄ

Ansiomerkkien jako piti aloittaa klo 13.00, mutta niin kovasti järjestäjiä taisi jännittää, että aloitimme hieman etuajassa. Oli upeaa päästä palkitsemaan liiton alueen tekijöitä, kuvien alta voi käydä lukemassa, ketkä kaikki saivat tilaisuudessa ansiomitalin. Onnittelut vielä kertaalleen kaikille!

Päiväjuhlan jälkeen seurasi pieni tauko, ja klo 16.30 jatkoimme iltajuhlalla. Illan tilaisuuteen olisimme halunneet kutsua ihan kaikki, mutta tila ei siihen valitettavasti taipunut, joten kutsuvieraslistalla oli UPL:n ”oma väki”, eli luottamus- ja toimihenkilöt (sekä avec). Ilta oli todella onnistunut. Nautimme alkuun kuohuvat, ja Veijo Nuppola kertasi vielä hieman jo päivällä kuultua juhlapuhetta ja UPL:n historiaa. Ilta jatkui loistavalla ruualla ja juomalla, puhumattakaan hyvästä seurasta.

Illan aikana kuulimme muistoja matkan varrelta, pitkiä puheita ei pidetty. Palokuntaväen ”hovimuusikko” Ari Joki aloitti trubaduurikeikan klo 21.00, ja siinä kohdassa alkoi jo tanssilattiakin täyttymään…

Mutta ei siitä sen enempää, hyvien juhlien parhaat salaisuudet eivät koskaan lähde juhlapaikalta, ja sitä nämä olivat, Hyvät Juhlat!

Me, Uudenmaan Pelastusliitto, loimme puitteet, mutta te, hyvät paikalla olleet juhlavieraat (niin päivällä kuin illalla) loitte itse juhlat.

Ilman teitä, hyvä jäsenistö, ei olisi meitä!

Liiton myöntämät ansiomerkit

Virtanen MarkkuUPLUPL Ansioristi (nro 02)
Kivistö JaanaHelpeUPL Ansioristi (nro 37)
Siliin SamuelMalmin VPKUPL Ansioristi (nro 35)
Simolin Helge (ei paikalla)Sälinkään VPKUPL Ansioristi (nro 41)
Tervala PekkaHaagan VPK/HelpeUPL Ansioristi (nro 40)
Tervala ValtteriHaagan VPKUPL Ansioristi (nro 36)
Kaurala KatjaMalmin VPKSPEK Am I
Laaksonen AriKUPSPEK Am I
Nurmivaara ToniIUPSPEK Am I
Vaittinen AnneNummelan VPKSPEK Am I
Aalo MarkoCTIF (Nummelan VPK)UPL I
Holopainen Sabina (ei paikalla)Kirkkonummen VPKUPL I
Rantanen PirkkoPaloniemen VPKUPL I
Salmi Sampo (ei paikalla)Leppävaaran VPKSPEK Am
Saltio ElinaVihtijärven VPKSPEK Am
Sivonen JyriVaaralan VPKSPEK Am
Virolainen JuhaKUPSPEK Am
Weckman MiskaJärvenpään VPPSPEK Am
Jokela TanjaValkon VPKUPL II
Markkanen OskariEspoon VPKUPL II
Mäki VirveJokelan VPKUPL II
Oivio LasseAsolan VPKUPL II

Lue myös