Tulevaisuuden johtajia!

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > Tulevaisuuden johtajia!

17 innokasta vapaapalokuntalaista kokoontui Taipalsaarelle Asinsaaren leirikeskukseen 22-24.9.2017 tavoitteenaan kouluttautua nuoriso-osaston johtajiksi. 

Kurssille saavuttaessa oli kurssilaiset jaettu valmiiksi pienryhmiin, joissa toimittiin viikonlopun ajan. Tällä pyrittiin siihen, että kurssilaiset tutustuisivat muiden alueiden ihmisiin ja loisivat kontakteja, joista voisi olla hyötyä myös tulevaisuudessa. 

Kurssin alussa läsnäolijoille ilmoitettiin, että heidät on ”erotettu” omasta kotipalokunnistaan ja liitetty kurssin ajaksi kuvitteelliseen Asinsaaren vapaapalokuntaan. Kurssilla toimittiin yhtenä isona osastona, jossa jokainen pääsi harjoittelemaan osaston johtajalle kuuluvien tehtävien parissa ja haastamaan itseään ja ajatusmaailmaansa. 

Ryhmähenki oli heti alusta lähtien hyvä ja parani aina loppua kohden. Kurssilla oli moninaisia persoonia, joista jokainen antoi korvaamattoman panoksen kurssin onnistumiseksi. Kurssin tavoitteena oli antaa eväitä osaston johtajan roolissa toimimiseen. Osaavat kouluttajat ammensivat oppejaan eikä tietotulvalta voinut välttyä. 

Tärkeitä pääpiirteitä kurssilla oli myös luoda verkostoja muiden pelastusliittojen jäseniin. Paikalla oli Kaakkois-Suomen Pelastusalanliiton, Uudenmaan Pelastusliiton sekä Helsingin Pelastusliiton jäseniä, joten osanottajien kirjo oli laaja.

  • Camilla Elgland  – Virkkalan VPK
  • Janika Lehtonen – Virkkalan VPK
  • Erica Martelius – Asolan VPK 
  • Risto Sinisalo – Malmin VPK
  • Janika Halttunen – Malmin VPK
  • Minja Kattainen – Puistolan VPK 

NOJ 2017 kurssilaiset

Lue myös