HAKAn tietojen päivitys

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > HAKAn tietojen päivitys

Hyvä palokunnan pääkäyttäjä!

Vuosi lähenee loppuaan ja HAKAan kirjatut tiedot olisi hyvä saada ajan tasalle. Tämä helpottaa niin palokuntaa itseään kuin myös pelastusliittoja ja pelastuslaitoksiakin.

Valtaosalla palokuntien yhteystiedot ovat hyvällä mallilla. Asian voi oman palokunnan osalta tarkistaa osoitteesta: http://24365.fi/palokuntahaku/. Mikäli tuolla palokuntahaussa on puutteita tiedoissa, niin se johtuu siitä, ettei palokunnan kortin tiedot ole ajan tasalla. Muuttamalla palokunnan perustietoja, muutos on heti näkyvissä palokuntahaun sivulla. Yhteystiedot ovat senkin vuoksi tärkeitä, koska moni palokuntalainen, joka vaihtaa työn, opiskelun tai muun syyn takia paikkakuntaa, hän usein käyttää tuota palokuntahakua etsiäkseen uuden paikkakunnan lähimmän palokunnan. Tai joku ihan uusi henkilö etsii itselleen uutta ajanvietettä ja pohtii, että missähän sijaitsee lähin palokunta, johon voisi liittyä.

Osastojen tiedot osastokortilla on myös tärkeää olla ajan tasalla, mikäli esim. liitto haluaa olla yhteydessä tietyn osaston johtajiin.

Palokuntien jäsenten syntymäajoissa on puutteita, joten velvoittakaa osastojen johtajat laittamaan nämä kuntoon. Myös sukupuoli sekä osastoon liittymisaika on samalla hyvä tarkistaa oikeiksi.

Henkilökortilla oleva rooli on tärkeä kullekin henkilökohtaisesti, mutta myös keskusjärjestölle ja liitoille. Jos on tarvetta tavoittaa esim. puheenjohtajia, niin HAKAsta saa poimittua kaikki puheenjohtajat ja näin lähestyä viestillä oikeita henkilöitä. Palokuntien syyskokoukset ovat jo pääosin pidetty, joten laittakaa vuoden alusta alkavat roolit alkavaksi 1.1.2021 jo nyt. Samalla voi merkitä päättyväksi 31.12.2020 niiden henkilöiden osalta, joiden kausi vastuuhenkilönä päättyy. Roolien täydentäminen helpottaa myös henkilön palkitsemista, kun tehtävät joko palokunnassa tai liitossa on merkitty henkilön kortille.

HAKA mobiilisovelluksessa näkyy jokaisen henkilön omat pätevyydet, vaikka henkilö olisi peruskäyttäjä. Velvoittakaa vastuuhenkilöt laittamaan pätevyydet kuntoon.

Nukkuvien henkilöiden jäsenyys palokunnassa on hienoinen ongelma. Joitakin jäseniä ”roikkuu” palokunnan jäsenenä, vaikkei henkilöitä ole näkynyt moneen vuoteen. Henkilö on poistettu kaikista osastoista, mutta on edelleen palokunnan jäsen. Kannattaa olla yhteydessä sähköpostitse/tekstiviestitse näihin henkilöihin, jotta he itse ilmoittavat eroavansa palokunnan jäsenyydestä. Tämä on tärkeää, sillä henkilöä ei voi poistaa jäsenyydestä ilman hänen omaa irtisanomista. Toki jos palokunnan säännöissä on jäsenmaksu, niin silloin maksun maksamatta jättäminen on erottamisperuste. Tarpeettomien jäsenten poistaminen on hyvä tehdä jo tämän vuoden puolella, muuten henkilöt ”roikkuvat” raporteissa myös ensi vuonna.

HAKA mobiilisovelluksen on ladannut lähes 700 henkilöä. Mobiilisovelluksen voi ladata myös peruskäyttäjä, mutta suurin hyöty sovelluksesta on niille henkilöille, jotka pitävät viikkoharjoituksia tai ylipäätään lisäävät tapahtumia (vähintään tapahtumakäyttäjäoikeudet). Apilla on helppo tehdä tapahtuma ja lisätä osallistujat. Sovelluksesta lisää täältä: https://www.palokuntaan.fi/uutiset/tarkista-omat-tiedot-ja-kirjaa-viikkoharjoitusten-osallistujat-helposti-hakaappilla

Mikäli tulee kysyttävää HAKAsta, tehkää tukipyyntö täältä: http://24365.fi/hakatuki. Samoin sovelluksen ongelmat voi raportoida samalla lomakkeella.

Toivotan kaikille koronaturvallista joulukuuta, joulua ja vuodenvaihdetta.

Terveisin

Markku

Markku Savolainen

kehittämispäällikkö

SPEK

P. 0400 434 905

Lue myös