UPL:n toiminta 30.4. saakka

Etusivu > Artikkelit > Uutiset > UPL:n toiminta 30.4. saakka

Kuten olemme huomanneet, meillä on monenlaista haastetta ilmassa. Covid-19 asioiden osalta olemme päättäneet yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa noudattaa pelastustoimen arvoja korostavaa linjaa. Otamme yhteisen asian tosissaan ja kannamme osuutemme toimimalla vastuullisesti yhteiseksi hyväksi. 

UPL seuraa alueen pelastuslaitosten linjaa ja ei järjestä tästä hetkestä alkaen huhtikuun loppuun saakka palokuntakoulutuksia, järjestötoiminnan tilaisuuksia eikä vierailuja.

Asiaa arvioidaan uudelleen, kunhan aikaa hiukan kuluu ja selviää tarkemmin, miten pandemia-asia etenee. 

Lakisääteisen sääntömääräisen kevätkokouksen osalta hallitus linjaa asian ja siihen palataan erikseen.

Osa palokunnista on jo päättänyt omista toimintatavoistaan tilanteessa ja kehotankin kaikkia muitakin yhdistyksiä miettimään omat toimensa harjoitusten yms. suhteen.

On vastuullista estää turhat lähikontaktit ja edistää ensisijaisesti pelastustoimen ja ensihoidon valmiuden ylläpitämistä. Sairastunut palokunta ei auta ketään; vaan päinvastoin. 

Vakavalla asialla on valoisampikin puoli. Tämä häsäkkä (kaaos, ruuhka, kansanryntäys) edistää kansalaisten tietoisuutta varautumisesta ja 72h-asioista.

Tätä viestiä voisivat palokunnat nyt jakaa omissa viestintäkanavissaan ja tehdä tarpeellista turvallisuusviestintää somessa.

Käsien pesu ja käsihygienia ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita lähikontaktien välttämisen lisäksi. 

Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita osoitteesta: https://thl.fi/fi/

Lue myös