Tämän vuotinen reissu oli ilman puolesta kuin toisinto viime vuodesta, upea aurinkoinen päivä jäällä, kevättä jo vähän ilmassa. 12 ilmoittautunutta tapasi Vihtijärvellä parkkipaikalla, ja kisa lähtikin saman tien käyntiin, kun jäälle päästiin! Tuuli sen verran navakkaa, että lämmintä piti olla päällä, auringosta huolimatta.

Lunta ei yllättäen ollut jäällä paljoakaan, eikä myöskään sohjoa. Muutamilla oli mukana moottorikaira, mikä olikin tuolla jään paksuudella hyvä idea. Mukana oli konkareita, jotka lähtivät omille teilleen, osa taas jäi heti rannan tuntumaan. Olihan siellä jäällä oli mukavaa istua auringossa, syödä eväitä ja pilkkiä.

Pilkkiaika oli n. 2,5 tuntia, klo 12 kokoonnuimme autojen viereen. Kisan voitti ihan ehdottomalla ylivoimalla Erkki Cavonius Asolan VPK:sta, hänen käsittämätön saaliinsa oli 1 kilo ja vielä päälle 408 grammaa vs. alle-kirjoittaneen – ei yhtään kalaa. Pakko sen on olla taitolaji! Eipä Vihtijärvestä tainnut juuri muuta tulla tällä reissulla kuin pieniä ahvenia, särkiä ja ainakin yksi kiiski.

Punnituksen jälkeen Nummituvalle syömään, Vihtijärven naisosaston Tari ja Eija olivat tehneet makkarakeittoa. Muutamia veteraaneja saapui vain Nummituvalle, (Nummelasta, Vihtijärveltä ja Perttulasta), mukavaa oli saada lisää veteraaneja paikalle. Vielä oli jäljellä palkintojen jako, ja yhteiskuvan kautta kotiin.

1. Erkki ’Skipi’ Cavonius, Asolan VPK, 1 kg 408 g
2. Jan Hellström, Nummelan VPK, 630 g
3. Reijo Jalava, Nummelan VPK, 438 g

Kisan isoin kala: Jan Hellström, Nummelan VPK, ja jättiaffenen paino oli 51 g

4. Hannu ’Jenkki’ Silvasti, Vihtijärven VPK, 258 g 5. Ahti Niskala, Asolan VPK, 230 g 6. Markku Henttonen, Klaukkala-Metsäkylän VPK, 135 g 7. Risto Vesalainen, Tuusulan VPK, 130 g 8. Erkki ’Köpi’ Lehtonen, Virkkalan VPK, 70 g ja 9. Erkki Pärssinen, Tuusulan VPK, 39 g

Göran Kreander Asolan VPK:sta, Erkki Mäkinen Tuusulan VPK:sta ja Sari Tuuri-Salonen UPL:sta jättivät näissä kisoissa kalat kovemmille kalastajille (eli siis ei kalan kalaa).

Onnittelut vielä voittajille, ja kaikille muille myös, kalaonnesta riippumatta! Seuraavat pilkkikisat sitten 2024, ja jos päivämäärä olisi sama, niin melkein voisi sanoa että nähdään perjantaina 1.3.2024! / Sari, UPL