Uudenmaan Pelastusliitto toteutti yhdessä Riikka Dahlmanin kanssa (järjestöasiantuntija sekä Länsi-Helsingin sopimuspalokunnan hallituksen jäsen ja taloudenhoitaja) webinaarin, jossa käytiin läpi hallitustyöskentelyyn ja yhdistyslakiin liittyviä asioita. Tallenteet ja luentomateriaali ovat vapaassa käytössä – voit jakaa materiaalin vaikka oman palokuntasi hallituksen jäsenille!

Hallituksen hommissa tallenne/ Osa 1 (kesto 59:57)

Hallituksen hommissa tallenne / Osa 2 (kesto 47:18)

Hallituksen hommissa – luentomateriaali (pdf)

Siviksen materiaalia

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen järjestöjen oppilaitos, joka järjestää ja toteuttaa yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa erityisesti aktiivista kansalaisuutta ja järjestötoimintaa sekä vapaaehtoistoimintaa edistävää koulutusta ja siihen liittyviä materiaaleja. Sivis toteuttaa myös kaikille järjestötoimijoille avoimia koulutuksia ja keskustelutilaisuuksia.

Oletpa luottamushenkilö, vapaaehtoinen, työntekijä tai kouluttaja, saat Yhdistystoimija-verkkomateriaalin kautta perustiedot ja taidot, joita tarvitaan yhdistyksen tai pienen järjestön toiminnan pyörittämisessä. Materiaali sisältää viisi jaksoa, jotka käsittelevät yhdistyshallintoa, taloushallintoa, varainhankintaa, viestintää ja riskienhallintaa. Materiaali sopii erinomaisesti sekä itseopiskeluun että yhdistysten omien koulutusten perustaksi.

Hyvät kokouskäytännöt yhdistystoiminnassa  -sivustolta saat tarpeellisen tiedon kokouksista yhdistystoiminnassa, hyviä käytännön vinkkejä muun muassa etäkokousten järjestämiseen sekä paljon erilaisia verkkomateriaaleja kokousten tueksi. Sivustolla otetaan huomioon erilaiset kokoustyypit, kuten yhdistysten sääntömääräiset kokoukset ja hallituksen kokoukset.